مرکز پژوهشها ومطالعات اجتماعی
ما برای رسیدن به یک جامعه آرمانی نیاز به یک واکاوی عاقلانه و عمیق و کارشناسانه داریم که ما در این مقال در تلاش برای ایجاد یک بستر مناسب می باشیم که امید است با کمک همراهان بتوانیم به این امر دست پیدا کنیم.
این واکاوی برای یافتن فرایندی منطقی برای رسیدن از شرایط کنونی به یک شرایط مطلوب و در جهت دست یابی به جامعه آرمانی الهی که مورد نظر پیامبران است، میباشیم. این تلاش در این چهارچوب صورت خواهد گرفت که این مسیر آرمانی از ابتدای تاریخ بشری بر اساس نقشه راهی راهبری میشود که پیامبران در این قاب عمل کرده اند و تلاش ما برای کشف و تدوین علمی این مسیر با تکیه بر متون فرهنگی بومی خود میباشیم.
در این بخش ما دست به انتشار مطالبی میزنیم که از منابع دینی استنباط و یا استخراج شده اند.
هدف: تحلیل روابط بین الملل در چارچوب اصول فلسفی کوآنتوم .
رویکرد تطبیقی: مبانی تفاوت میان پارادایم کلاسیک و پارادایم کوآنتومی .
همانطور که در بخش اول با توجه به اهمیت منطقه شرق آسیا (قرن 21 قرن آسیا) و محیط جدید راهبردی با نظر به تغییرات خاص آن در صحنه جهانی و حضور دو بازیگر مهم آمریکا و چین، راهبرد بزرگ آمریکا توضیح داده شد. در این بخش به راهبرد بزرگ چین و سایر قدرت های تاثیر گذار و لزوم تبیین راهبرد بزرگ جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت.
سیاستمداران و اندیشمندان، قرن ۲۱ را قرن پاسیفیکی آمریکا یا قرن و هزاره آسیا و عصر چین یا دوره گذار پساآمریکایی نامیده اند؛ که در آن آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ در کنار قدرت درحال عروج چین بازیگران اصلی صحنه سیاست بین الملل هستند. و با توجه به اهمیت منطقه گرایی، قدرت های میانه و متوسط نیز در مناطق مختلف به ایفای نقش میپردازند.
کیسینجر در بحث خاورمیانه و بهار عربی میگوید "نادیده گرفتن آینده دموکراتیک یک خطر درازمدت است." اما "نادیده گرفتن خطرات امنیتی فعلی، فاجعه فوری به دنبال دارد." لذا وی از حمایت ضمنی یا عدم مخالفت جدی آمریکا با بهار عربی انتقاد کرده و این سوالات را مطرح میکند که "آیا آمریکا
از لحاظ تاریخی، به نظر کیسینجر، اسلام، جهان را به دار الاسلام و دارالحرب تقسیم میکرد که ساکنین دومیکفار بودند. "نظم جهانی اسلام بر جنگ دائمی میان دارالاسلام و دارالحرب مبتنی است" و "استراتژی تحقق این نظم جهاد است که البته همیشه نظامی نیست". کیسینجر جهان بینی اسلامی را یک جهان بینی
-
مقاله ای از اندیشکده راهبردی تبیین