مقالات پژوهشی مرکز پژوهشها
هدف: تحلیل روابط بین الملل در چارچوب اصول فلسفی کوآنتوم .
رویکرد تطبیقی: مبانی تفاوت میان پارادایم کلاسیک و پارادایم کوآنتومی .
همانطور که در بخش اول با توجه به اهمیت منطقه شرق آسیا (قرن 21 قرن آسیا) و محیط جدید راهبردی با نظر به تغییرات خاص آن در صحنه جهانی و حضور دو بازیگر مهم آمریکا و چین، راهبرد بزرگ آمریکا توضیح داده شد. در این بخش به راهبرد بزرگ چین و سایر قدرت های تاثیر گذار و لزوم تبیین راهبرد بزرگ جمهوری اسلامی ایران خواهیم پرداخت.
سیاستمداران و اندیشمندان، قرن ۲۱ را قرن پاسیفیکی آمریکا یا قرن و هزاره آسیا و عصر چین یا دوره گذار پساآمریکایی نامیده اند؛ که در آن آمریکا به عنوان یک قدرت بزرگ در کنار قدرت درحال عروج چین بازیگران اصلی صحنه سیاست بین الملل هستند. و با توجه به اهمیت منطقه گرایی، قدرت های میانه و متوسط نیز در مناطق مختلف به ایفای نقش میپردازند.
کیسینجر در بحث خاورمیانه و بهار عربی میگوید "نادیده گرفتن آینده دموکراتیک یک خطر درازمدت است." اما "نادیده گرفتن خطرات امنیتی فعلی، فاجعه فوری به دنبال دارد." لذا وی از حمایت ضمنی یا عدم مخالفت جدی آمریکا با بهار عربی انتقاد کرده و این سوالات را مطرح میکند که "آیا آمریکا
از لحاظ تاریخی، به نظر کیسینجر، اسلام، جهان را به دار الاسلام و دارالحرب تقسیم میکرد که ساکنین دومیکفار بودند. "نظم جهانی اسلام بر جنگ دائمی میان دارالاسلام و دارالحرب مبتنی است" و "استراتژی تحقق این نظم جهاد است که البته همیشه نظامی نیست". کیسینجر جهان بینی اسلامی را یک جهان بینی
-
مقاله ای از اندیشکده راهبردی تبیین
با وجود تضادهای ایدئولوژیک و شکاف منافع بازیگران، نیل به همگرایی جهان اسلام چندان آسان نیست. برداشتن گامهای تدریجی در عرصههای فرهنگی و اقتصادی اما میتواند به گفتوگوهایی برای برطرف کردن دغدغههای سیاسی و امنیتی منتهی گردد.
بسمه تعالی
نقش آفریتی فرد قرآنی به مثابه یک چریک
این یک اصل است که در نظام تربیت الهی این تربیت انسان است که موضوعیت دارد ، و در این باب چیز اضافه ای قابل طرح نیست. و این تکامل فرد در بستر جمعی موجب کمال او میشود. بر این اساس باید تربیت شده نظام تربیت الهی بتواند فرایند زیر را شکل دهد..
آمریکا همواره در طی سالهای گذشته ادعای روی میز بودن گزینه نظامی در برابر ایران را مطرح کرده است، ولی آنچه که اهمیت دارد ارزیابی توان آمریکا برای عملی کردن این ادعا است. برای این منظور، ایران باید اشراف اطلاعاتی بر آمریکا داشته باشد و با دستیابی به اطلاعات استراتژیک، در موضع حمله به استراتژی های آمریکا قرار گیرد. تبیین آیین متجاوز بخشی از روند تحقق اشراف اطلاعاتی است که حاصل بازی جنگ می باشد. بنابراین با شبیه سازی بازی جنگ میان آمریکا و ایران، مؤلفه های اساسی دکترین جنگ نظامی آمریکا قابل تحصیل است که زمینهساز دستیابی به سناریوهای محتمل آمریکا در جنگ نظامی خواهد بود.