دليل حمله آمريکا به عراق، کشوري که براي 12 سال در تحريم اقتصادي گسترده­‌ی جهان بود و حتي نيازهاي اوليه خود را نمي­‌توانست تأمين کند، نه مبارزه با تروريسم جهاني بود و نه جلوگيري از دستيابي عراق به سلاح­‌هاي هسته‌­اي. بلکه هدف آمريکا حفظ هژمونی دلار بر اقتصاد جهان است که با تصميم صدام حسين مبني بر فروش نفت عراق به يورو به خطر افتاده بود. بلافاصله پس از اشغال عراق، به دستور آمريکا کليه معاملات نفت اين کشور به سيستم دلار بازگردانده شد، علي‌­رغم اين­که در اواسط سال 2003 دلار نسبت به يورو تنزل کرده بود و انجام اين کار موجب کاهش درآمد نفت عراق و بودجه موجود براي بازسازي عراق مي‌­شد.

 هم­چنين دليل مشارکت

استراليا و انگليس در حمله آمريکا به عراق و مخالفت آلمان و فرانسه را نيز مي‌­بايست در موقعيت اقتصادي اين کشورها به ويژه رابطه­‌ی ارز آن­ها نسبت به دلار آمريکا جستجو کرد. استراليا داراي ذخيره­‌ی ارزي بزرگي به دلار است، مبادلات تجاري آن عمدتاً با آمريکا و به دلار مي­‌باشد و سقوط دلار آمريکا موجب تضعيف دلار استراليا خواهد شد. انگليس هنوز به يورو نپيوسته است و موفقيت آمريکا در حفظ قدرت دلار موضع انگليس را در برابر رقباي خود در اتحاديه اروپا به ويژه آلمان و فرانسه تقويت خواهد نمود و به انگليس اجازه خواهد داد تا در صورت لزوم در آينده‌­اي دورتر و با کسب امتيازهاي بيشتر به يورو بپيوندد. از سوي ديگر مخالفت شديد آلمان و فرانسه با حمله آمريکا به عراق به دليل تمايل اين کشورها به تقويت يورو در برابر دلار آمريکا و حفظ موقعيت برتر خود در عراق مي‌­باشد.

 اقدام نظامي آمريکا نه تنها فروش نفت عراق را به عرصه­‌ی دلار بازگرداند بلکه به ساير کشورهاي عضو اوپک نيز نشان داد، که آمريکا قيمت­‌گذاري و فروش نفت به ارزي جز دلار را نخواهد پذيرفت. ايران نيز به دليل فروش نفت به يورو و ديگر ارزها، و هم­چنين اقدام به ايجاد بورس نفت، مورد تهديد حمله نظامي آمريکا قرار گرفته است و مانند عراق، مسئله بحران هسته­‌اي پوششي براي اجراي اين برنامه است.

 براي مقابله با خطرات شرايط موجود، همکاري کليه کشورهاي جهان براي اصلاح سيستم مالي موجود اقتصاد جهاني، الزامي است. از اين منظر، با توجه به اين­که توانايي اقتصاد آمريکا براي رقابت با اقتصاد ساير کشورها با سرعت در حال افول است، حفظ هژمونی دلار بر اقتصاد جهان براي هميشه ميسر نخواهد بود. آمريکا با استفاده از قدرت نظامي خود مي­‌تواند اين امر را به تعويق بي‌اندازد اما نمي­تواند براي هميشه مانع آن گردد. در چنين شرايطي، بهترين راه کار براي حل اين معضل جهاني همکاري کليه کشورها براي ايجاد يک سيستم مالي جديد بر پايه مجموعه‌اي از ارزهاي قدرتمند اقتصاد جهاني است. در غير اين­صورت، گذار از سيستم مالي کنوني جهان به يک سيستم چندارزي با بحران‌هاي اقتصادي و سياسي گسترده­‌اي همراه خواهد بود که امنيت و صلح جامعه­‌ی جهاني را به خطر خواهد انداخت.

اصل مقاله را اینجا بخوانید.....